rumeli platformu

YENİ YILINIZ KUTLU OLSUN

30 Aralık 2009 Çarşamba



2010 YILI FAALİYET PLANLAMASI YAPILDI

28 Aralık 2009 Pazartesi


Rumeli Platformu 2010 yılı faaliyet planlarını 17 Aralık 2009 tarihinde yaptığı istişare toplantısında belirledi.


TARİHTEN GÖÇ FOTOĞRAFLARI





TARİHTEN GÖÇ FOTOĞRAFLARI





TARİHTEN GÖÇ FOTOĞRAFLARI







Bulgaristan devletinin1984-1989 yılında soydaşlarımıza uyguladığı kitlesel soykırıma karşı verilen Türklük mücadelesinde şehit düşen, verdikleri direniş mücadelesi sonunda sürgün edilen, göçe zorlanan, tutuklanan, cezaevlerinde ve kamplarda işkence gören, dili, dini ve kültürü yasaklanan Bulgaristan Türklerini 26 Aralık 2009 günü ‘’kanlı Aralık’ın 25. Yıldönümünde’’ anmak ve acılarını paylaşmak amacıyla Niyazi AKKILIÇ’ın derleyip sunduğu ve o günleri yansıtan fotoğraf sergisi RUMELİ PLATFORMU konferans salonunda yapıldı.
Sergi 2010 Mart ayına kadar hafta içi her gün 14:00-17:00 arası ziyaretçilere açıktır.


DAVETLİSİNİZ

25 Aralık 2009 Cuma

Bulgaristan devletinin1984-1989 yılında soydaşlarımıza uyguladığı kitlesel soykırıma karşı verilen Türklük mücadelesinde şehit düşen, verdikleri direniş mücadelesi sonunda sürgün edilen, göçe zorlanan, tutuklanan, cezaevlerinde ve kamplarda işkence gören, dili, dini ve kültürü yasaklanan Bulgaristan Türklerini 26 Aralık 2009 günü ‘’kanlı Aralık’ın 25. Yıldönümünde’’ anmak ve acılarını paylaşmak amacıyla Niyazi AKKILIÇ’ın derleyip sunacağı, o günleri yansıtan fotoğraf sergisi ve slayt gösterisi saat 12:00’de RUMELİ PLATFORMU konferans salonunda yapılacaktır.
Bilgilerinize sunar teşriflerinizi bekleriz.
Not: Sergimiz 2010 Mart ayına kadar hafta içi her gün 14:00-17:00 arası açıktır.
İrtibat: Niyazi AKKILIÇ 0.535.7910694

RUMELİ PLATFORMU YÖNETİMİ


MANASTIRLILAR DERNEĞİNİ ZİYARETİMİZ



MİSYONUMUZ

•*Gaziosmanpaşa ilçemizde yaşayan hemşerilerimizin ekonomik sosyal, hukuki, kültürel ve demokratik hak ve menfaatlerini, adalet ve eşitlik ilkelerine dayanarak korumak ve geliştirmek.
•*Gaziosmanpaşa ilçemize hizmet amacıyla kurulmuş ulusal-bölgesel ve uluslar arası sivil toplum kuruluşlarıyla dayanışma içerisinde bulunarak bölgemizde sosyal barışa katkı sağlamak için diyologlar ve işbirlikleri geliştirmek.
•*Gaziosmanpaşa ilçemizin toplumsal, bölgesel ve yerel sorunlarına Avrupa Birliği ve gelişmiş dünya ülkeleri standartlarında çözümler üretebilmek için projelerin hazırlanmasına öncülük etmek, bu alanda gönüllü kişilerin kurduğu dernek, oda birlik, vakıf ve diğer sivil toplum kuruluşlarımızı, yerel ulusal ve uluslar arası faaliyet gösteren sendika, federasyon, konfederasyon ve diğer sivil toplum kuruluşları ile tanıştırmak ve işbirliği ortamı hazırlamak.
•*Gaziosmanpaşa ilçemizde yaşayan hemşerilerimizi kültürel yönden desteklemek amacıyla çeşitli kültürel etkinlikler düzenleyerek sosyal yardımlaşma ve dayanışmaya katkıda bulunmak.
•* Değişen ve gelişen dünya koşullarına uyum sağlayarak sürekli öğrenen ve paylaşan bir kuruluş halinde çalışmak.


VİZYONUMUZ

•Ülkemizin, bölgemizin, Gaziosmanpaşa ilçemizin kalkınmasında aktif yer alarak, geleceği imar etmekte olan üretken insanlarımızın bir araya geldiği sivil toplum kuruluşlarımızı tek çatı altında buluşturmak, rumeliler ve rumeli kültürüne katkı sağlamayı gerçekleştirmek için kamu, özel ve tüzel kurum ve kuruluşlarla temas ve işbirliği içinde olmak, diğer ulus ve uluslar arası sivil toplum kuruluşları ile diyalog ve işbirlikleri kurarak sinerji oluşturmak, özellikle Türkiye’nin Avrupa Birliği ile tam üyelik çerçevesinde Avrupa Birliği’nin ilgi alanlarına giren konularda, standartlarına uygun proje ve çözümler geliştirip ülkemizin, bölgemizin ve Gaziosmanpaşa ilçemizin küresel sosyo-ekonomik ve kültürel kalkınmasında etkin rol alan bir marka olmaktır.


KAHVALTILARIMIZ DEVAM ETMEKTEDİR


Rumeli platformunun geleneksel olarak başlattığı sabah kahvaltıları her 15 günde bir platform merkezinde gerçekleştiriliyor.
Rumeli Platformu 15 11 2009 Pazar günü gerçekleştirilen sabah kahvaltısında Rumeli ve Balkan Federasyonu Başkanı Süheyl Çobanoğlu, Gaziosmanpaşa Esnaf ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Hüsnü Berse, Tek Rumeli Yönetim Kurulu Başkanı Atilla Baykal, G.O.P Yeni Parti ilçe başkanı ve yöneticileri ve bir çok davetli katıldı. Kahvaltıda söz alan Rumeli dernekleri başkanları birlik ve beraberlik mesajları verdiler. Rumeli platformu Yöneticileri sabah kahvaltılarını hemşerilerin buluşup tanışması için fırsat gördüklerini ve bu kahvaltıların herkese açık olduğunu ifade ettiler.


MUSTAFA KEMAL ATATÜRK'Ü ANDIK

Rumeli Platformu büyük önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ü ölümün 71. yılında G.O.P Kültür Merkezinde düzenlediği bir program ile andı. Programa G.O.P Kaymakamı Seddar YAVUZ G.O.P İlçe M.E.Müdürü Ahmet Hacıoğlu Gaziosmanpaşa’da faaliyet gösteren birçok sivil toplum örgütü başkanı, siyasi partilerin temsilcileri, gazeteciler ve kalabalık bir topluluk iştirak etti.

Anma programının başında açılış konuşmasını yapan Rumeli Platformu Başkanı Sayın Muammer Kırpat konuklara hoş geldin dedikten sonra bu etkinliğin yapılmasında birlikte hareket ettikleri G.O.P Kaymakamlığına ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne teşekkür etti. Rumeli Platformunun milli ve manevi her konuda üstüne düşen görevleri yerine getireceğini ve güçlü bir sivil toplum örgütü olarak çalışmalarına devam edeceğine ifade etti. G.O.P Kaymakamı Seddar YAVUZ konuşmasında Mustafa Kemal Atatürk’ün Türk milleti ve tüm dünya için çok büyük bir devlet adamı ve lider olduğunu ifade etikten sonra, onun kurduğu T.C. devletinin gittikçe güçlendiğini ve 21. yy. dünya tarihine büyük Türk milletinin damgasını vuracağın anlattı. Kaymakam beyin konuşmasından sonra ilçemiz ilköğretim okullarından G.O.P İlköğretim Okulu öğrencileri M. Kemal Atatürk ile ilgili şiirlerini okudular.
Anma programının son bölümünde konuşmasını yapan Sakarya Üniversitesi Öğretim üyelerinden Sayın Doç Dr Kenan Olgun Bey büyük önderimiz M.Kemal Atatürk’ün sosyal yönlerini Power Point sunusu yardımı ile dinleyicilere sundu. Konuşmasını Mustafa Kemal Atatürk’ün hayatından bazı kesitleri ortaya koyan, anekdotlar ile süsleyen Doç Dr Kenan Olgun Bey’in konuşmasının ardından plaket törenine geçildi. Konuşmacı Doç Dr. Kenan Olgun Bey’e plaketini Rumeli Platformu Başkanı Sayın Muammer Kırpat verdi. Plaket töreninin ardından Rumeli Platformunun düzenlemiş olduğu Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ü anma programı son buldu.




arşivler

Mayıs 2009 Haziran 2009 Temmuz 2009 Ekim 2009 Kasım 2009 Aralık 2009 Ocak 2010 Şubat 2010 Mart 2010 Nisan 2010


adres

Rumeli Platformu

Cumhuriyet Meydanı
Meriç İş Hanı
Kat: 3 D.55
Gaziosmanpaşa / İstanbul

 

SMS duyuru

SMS duyuru sistemimize kaydolmak için lütfen cep telefonu numaranızı girin.

Adınız ve soyadınız:

Cep telefonunuz:


Tek Rumeli TV
BAYKAL AKÜ

AXA SİGORTA

BÖCEK REKLAMCILIK

İNEGÖL KÖFTE

MEHMET YALÇIN

SEDA MATBAA

RESSAM MÜMİN ÇİÇEK

MARMARA MEDYA GRUP

ZEYTİNLİ BAHÇE

KOSOVA KUYUMCUSU

DETAY BÜRO MOBİLYALARI

EKOL PASTANELERİ

KLAS OTO

MARMARA MÜHENDİSLİK

UZMAN MAKİNE

MEHMET YILDIRIM RUMELİ HALK TÜRKÜLERİ

ERKEK KUAFÖRÜ İSMAİL ERCAN

© 2009, Rumeli Platformu
GOPBİLİŞİM & KARPUZWORKS ORTAK ÇALIŞIMIDIR