rumeli platformu

DAVETLİYİZ

22 Şubat 2010 Pazartesi

Rumeli Turkleri Kul. ve Day. Dernegi
YUCEL TESKILATI PANELI
BAYRAMPASA KULTUR MERKEZI'NDE YAPILDI...
Rumeli Turkleri'nin 60. Yildonumu etkinlikleri cercevesinde Yucel Sehitleri ve ahirete intikal eden arkadaslari anisina duzenlenen Yucel Teskilati Paneli, 21 Subat 2010 Pazar aksami Istanbul Bayrampasa Kultur Merkezi salonlarinda yapildi. Salonun tamaminin dolu olmasi ve genclerin ilgisi Yucelcilerin unutulmadigini gostermesi bakimindan ayrica takdire sayandi.
Genel Baskanimiz Sadullah Sipahioglu acilis konusmasinda "Yucel Teskilati 2. Dunya Savasi yillarinda kurulmus ve Makedonya Turkleri'nin demokratik haklarinin elde edilmesi disinda herhangi bir dusunceleri olmamistir. Makedonya Turkleri adina yaptiklari mucadele yaninda, Turkiye'ye goc ettikten sonra da dernek calismalarina yogun olarak katkida bulunmuslardir. Aralarindan Huseyin Baykal, Raif Sakarya ve Refik Ozer dernegimiz genel baskanligini yurutmusler ve bircok Yucel mensubu da ayrica dernegimizin yonetim kurulu ve cesitli kademelerinde uzun yillar hizmet etmislerdir. Onlarin anilari onunde saygiyla egiliyorum" seklinde konustu.
Daha sonra panelin oturum baskanligini yurutmek uzere Dernegimizden H. Yildirim Aganoglu kursuye davet edildi. Aganoglu "Yucel Teskilati'nin yillardir Turkiye kamuoyunda bilinmedigini universitelerin tarih bolumlerinde bile bunun konusunun gecmedigini belirtti. Bu konuyu ilk olarak Rumeli Turkleri Dernegi'ndeki calismalari esnasinda tanidigim Yucelcilerden duydugum kucuk hatiralari ve fotograflarini dernek yayinlarindan cikan kitapcikta anlatmaya calistim. Mayis 1948'deki haksiz yargilanmalar sonucu idam edilen Baskan Suayp Aziz, Ali Abdurrahman, Nazmi Omer ve Adem Ali'yi dernegimiz olarak hicbir zaman unutturmayacagiz." dedi.
Bu konusmanin devaminda Yucel Teskilati'nin Ocak 1948'deki mahkemeleri esnasinda hazirlanmis 2.5 dakikalik bir Yugoslavya propaganda filmi gosterildi. Bu propaganda filminde Yucelcilerin bitkinligi ve iskence altinda olduklari acikca gorulmekteydi. O fedakar insanlarin canli goruntulerini gormek bizlerde ayri bir huzun meydana getirse de onemli bir tarihi belgeydi. Oturum Baskani Aganoglu, daha sonra Hacettepe Universitesi Sosyoloji bolumunden Yrd. Doc.Dr. Halim Çavusoglu ve Makedonya Turk Sivil Toplum Kuruluslari Birligi (MATUSITEB) Genel Sekreteri Av. Salih Murat'i kursuye davet etti.
Kendisi de Iskece dogumlu olan Halim Çavusoglu Doktora tez konusu Yugoslavya Gocmenlerinin Bursa'ya yerlesimleri olmasi vesilesiyle Yucelciler'den haberdar oldugunu belirterek "Makedonya Turkleri ve Yucel Teskilati" baslikli konusmasina basladi."Makedonya'daki Turk varliginin Osmanli'dan cok oncesine dayandigini ve bunun da 1630 yillik bir gecmisi bulunmaktadir. 1912 sonrasinda Osm. Dev. bolgeden cekilmesiyle Yardim, Sefkat, Gayret vb. cemiyetlerde Turk ve Muslumanlarin calismistir. Aslinda Yucelciler de bu silsilenin devamidir. Onlarin silahli terorist bir orgut olduklarini iddia etmek buyuk haksizliktir. Birlik gazetesini cikarmalari, ilk Turk ogretmen kurslarini acmalari, Turkce yolunda verdikleri mucadele vb. konularin aslinda bu sucsuz insanlarin idamindan 5-6 sene sonra bizzat ayni idare tarafindan Turklere hak olarak verilmistir. Bu genclerin sayisi 500 civarinda idi. Ancak bunlardan sadece 63 tanesi yakalanabilmis ve hukum giymisti. Gunumuzde bu sucsuz insanlarin itibarlari iade edilmeli ve mezarlari anitmezar haline getirilmelidir." temenisinde bulundu.
Panelin ikinci konusmacisi olan Avukat Salih Murat "Sehit Nazmi Omer ile ayni okuldan (Belgrad Un. Hukuk Fak.)mezun oldum. Iste bu yuzden Yucelcilerin hangi hukuki cercevede yargilandiklarini merak edip arastirdim. Gunumuzde 2000 sayfa tutan Ceza kanunlari vb. kanunlarin 1945 sartlarinda 3 sayfalik bir kanuna sigdirildigini ve haksiz hukuksuz ortamda yargilanmalarin gerceklesti. Daha Yugoslayva SFC kurulmadigindan bu insanlarin suclandigi konularin hukuki gecerliligi yoktur. Kendi ASNOM bildirgelerine gore de Yucel mensuplarinin yapmak istediklerinin suc olmadigini belgelere dayanarak rahatlikla soyleyebiliyorum. Dolayisiyla bu insanlar uluslararasi hukuk kaideleri cercevesinde suc olmadan cezalandirilmistir" diyerek alkislarla konusmasini tamamladi.

Oturum Baskani H. Yildirim Aganoglu, Yucel Sehidi Suayp Aziz'in ailesine ancak gizlice ulastirabildigi son veda mektubunu okudugunda dinleyiciler goz yaslarini tutamadi. Program boylece sona erdi.
HASAN HOSBEN
Onemli Duyuru
1- TRT AVAZ'da 22 Subat 2010 Pazartesi gecesi Saat 20.00'de Bizim Sesimiz adli programda H. Yildirim Aganoglu ve Av. Salih Murat, Yucel Teskilatini anlatacaklardir. İzlemenizi tavsiye ederiz.
2.-Yucel Sehitleri icin okunacak Mevlid-i serif ve Kuran-i Kerim ziyafeti, 28 Subat 2010 Pazar gunu Saat 10.00'da Istanbul Aksaray'daki 19 Mayis Toren Salonunda gerceklestirilecektir. Davetlisiniz.


BALKANLARDA GEÇEN HAFTA

BALKANLARDA GEÇEN HAFTA
ALMANYA'DAN KOSOVA'YA DESTEK
Almanya Meclisi'nin 6 uyelik heyetine baskanlik yapan Almanya Savunma Bakanligi'nda Devlet Sekreteri Thomas Kossendey, Kosova'da gerceklestirdigi temaslarda, iki ulke arasinda guvenlik alanindaki isbirligin artarak devam edecegini belirtti.
Kosova Meclis Baskani Jakup Krasniqi ile bir araya gelen Savunma Bakanligi'nda Devlet Sekreteri Thomas Kossendey, Baris Gucu KFOR'daki reduksiyon sureci kapsaminda Kosova'da gorev yapan Alman asker sayisinin azaltilmasinin, Kosova ile isbirligin sonlandigi anlamina gelmedigini soyledi. Ulkesinin Kosova'ya yaptigi yardimlarinin hakli gerekcelere dayandigini hatirlatan Kossendey, gorusmenin ardindan duzenlenen ortak basin toplantisinda yaptigi aciklamada, "Kosova'da askerlerimizin sayisinin azalmasi, guvenlik alaninda isbirligimizin sonlanabilecegi izlenimini verebilir. Bu dogru izlenim degildir. Alman asker sayisinin azalmasi, Kosova ile isbirligin sonlandigi anlamina gelmez. Isbirligimiz artarak devam edecektir. Almanya Kosova'yi bu alanda da desteklemeyi surdurecektir" ifadelerini kullandi.
Kosova polisi ile Kosova Guvenlik Gucu'nun guvenlik alaninda daha buyuk sorumluluklarla ustlenmesi sartlarinin olustuguna dikkat ceken Almayali yuksek konuk, "Bizler guvenlik alanindaki sorumlularin kademeli olarak bizlerden size devredilmesi konusunda yapici bir gecis surecinin icinde olacagiz" dedi.
Kosova'da onemli gelismelerin elde edildigini de sozlerine ekleyen Kossendey, Almanya'nin Kosova'ya yardim ve desteklerinin surecegini kaydetti. Kosova Meclis Baskani Jakup Krasnici de yaptigi aciklamada, Kosova'ya verdigi yardim ve desteklerinde dolayi Almanya'ya tesekkurlerini ifade etti. Krasnici, Kosova'nin her alanda gelismesi icin onemli yasalar cikararak, Meclis!in yasal altyapiyi guclendirecek calismalar yaptiklarini belirtti.
Thomas Kossendey, berebarindeki Almanya Meclisi milletvekillerinden olusan heyet ile birlikte Kosova Basbakani Hashim Thaci ile de bir araya geldi.Alman heyetine Kosova Baris Gucu KFOR komutani Alman general Markus Bentler de eslik etti.
***
DAYTON ANLASMASI REFERANDUMA SUNULUYOR
Bosna Hersek’i olusturan ozerk bolgelerden Sirp Cumhuriyeti meclisi, 1995 Dayton Baris Anlasmasi’ni da referanduma tasiyacak bir yasa tasarisini, muhalefet partileri ve yabanci hukumetlerin elestirilerine ragmen kabul etti.
Zaten bolunmus olan toplumdaki gerginligi daha da artiran bu eylem, Bosnali Sirplarin bolgede tartismali olan konularin cok daha rahat bir sekilde referanduma goturmesinin yolunu acti.
Hareket, Bosna’daki yuksek temsilci Avusturyali diplomat Valentin Inzko’nun 1992-1995 savasini sona erdiren Dayton Baris Anlasmasi’nin ardindan ulkede baslattigi uzlasma cabalarina da darbe olarak nitelendi. Bosnali Sirp Basbakan Milorad Dodik hukumetinin "hicbir gizli gundemi" olmadigini savundu, yasa ile "baris anlasmasi ve diger kararlara destek icin bir referandum cagrisi yapmak istediklerini" soyledi.
Onceki yasa ile Bosnali Sirp parlamentosundaki Musluman ve Hirvat vekiller, referandumu engellemek icin oyalama taktikleri kullanarak yasal surenin dolmasi yolunu kullaniyordu. Yeni yasa ile referandum karari icin zaman kisitlamasi kaldirildi.
Sirp bolgesi meclisindeki Muslumanlar oylama sonrasi, yasanin oncelikle kimin referanduma karar verecegini ve kimin oy kullanacagini soylemesi gerektigini belirterek, salonu terk etti.
Amerika BirlesIk Devletleri de, Saraybosna’daki buyukelciligi vasitasiyla yayimladigi mesajda, "Bosna-Hersek’in toprak butunlugunu, istikrar ve egemenligini tehdit eden herhangi bir referandumu kiskirtici olarak degerlendirecegini" bildirdi.
Referandumlar yalnizca Sirp bolgesinde duzenlenebilecek ve Bosna genelinde bir hukuki agirligi olmayacak. Ancak uzmanlar muhtemel sonuclarin bolgede siyasi ve sosyal krizlere neden olabilecegini soyluyor. Referandum konusu ilk kez Inzko savas suclari mahkemesindeki yabanci hâkim ve savcilarin gorev suresini uzatma karari verdiginde, gecen aralik ayinda gundeme gelmisti.
Bu savcilarin su anda hakkindaki yolsuzluk iddialarini sorusturdugu Bosnali Sirp lider Dodik, ulusal hukuk sisteminin dis mudahale olmaksizin islev gorebilecegini iddia ediyor.
Bosnali Sirplar’in aldigi son karara tepki gosteren Inzko ise, Dayton anlasmalarinin gecerliligini sorgulama yonelik herhangi bir referandumun, hem Bosna anayasasi hem de baris anlasmasinin kendisini ihlal edecegini soyledi.
***
TURKIYE-SIRBISTAN ARASINDA EKONOMIK ISBIRLIGI ANTLASMASI
Turkiye ile Sirbistan hukumeti arasinda imzalanan "Ekonomik Isbirligi Andlasmasi" onaylandi.
Resmi Gazete’nin bugunku sayisinda yayimlanan milletlerarasi andlasmaya gore, ikili ekonomik, teknik ve teknolojik isbirliginin artirilmasi icin karsilikli sektorlerinin faaliyetlerinin tesvik edilmesi, is temaslarinin ve imkanlarin desteklenmesi ve gelistirilmesi, ikili yatirimin artirilmasinin ve ulkelerindeki ekonomik firsatlar ile yatirim imanlarinin belirlenmesinin kolaylastirilmasi, ekonomik kalkinmayla ilgili, karsilikli olarak ilgi duyulan alanlarda isbirliginin tesvik edilmesi ve iki ulke arasindaki ekonomik iliskinin butun olarak artirilmasi icin isbirliginin guclendirilmesi amaclaniyor.
Bu amacla, taraflar, iki ulke arasinda, ekonomik kalkinma ve ikili ticarete iliskin bilgi degisimi yapilmasi, ozel sektor kuruluslarinin yatirim imkanlarinin belirlenmesi ve kolaylastirilmasi, ekonomi ve yatirim heyetlerinin, pazar analizlerinin, ticari ve pazarlama bilgisi degisiminin, is ve kurumsal baglantilar ile potansiyel is ortaklarini bir araya getiren diger girisimlerin tesvik edilmesi ve desteklenmesi, ticari fuarlar, sergiler, girisimci heyetler ve diger tanitim faaliyetlerine iliskin mevcut imkanlar hakkinda birbirlerine bilgi verilmesi, uzman degisiminin kolaylastirilmasi, ucuncu ulkelerde ortak is imkanlarinin arastirilmasi ve tesvik edilmesi ve ozel ve kamu sektorlerinin sinai, teknik ve teknolojik isbirliginin tesvik edilmesi ve gelistirilmesi hususlarinda anlastilar.
***
ABD, BULGARISTAN ILE 'FUZE KALKANI'NI GORUSTU
ABD'nin Rusya ile iliskilerin gerilmesine neden olan 'fuze kalkani' ile ilgili tartismalar yeniden dunya gundeminde.
ABD Eski Baskani George W. Bush doneminde Cek Cumhuriyeti ve Polonya'ya yerlestirilmesi planlanan fuze kalkaninin once iptal edilmesi, ardindan da degisIklik yapilacagi aciklamasi Washington-Moskova hattinda yumusamaya neden olmustu.
Ancak Romanya'nin ABD fuze kalkani donanimlarinin kendi topraklarina yerlestirilmesine sicak baktigi aciklamasinin ardindan, Bulgaristan'in da fuze kalkani icin dusunulen ulkeler arasinda oldugu ile ilgili aciklamalarin gelmesi yeniden soguk ruzgârlarin esmesine neden oldu. Rusya, degistirilen yeni askeri doktrinde NATO'nun genislemesi ve fuze kalkani ile ilgili calismalari birincil tehdit olarak tanimladi.
ABD Bulgaristan Buyukelcisi James Warlick, Bulgaristan hukumeti ile gayri resmi olarak gorustuklerini ve Sofya'nin fuze kalkani donanimlarina ev sahipligi yapmasi ile ilgili muzakerelerde henuz baslangic asamasinda olduklarini soyledi.
Amerika'nin Bulgaristan'i Moskova ve Washington arasinda bir tercih yapmaya zorlama gibi bir durumlarinin olmadigini ifade eden Warlick, "Hem ABD hem de Bulgaristan Rusya'yi dost bir partner olarak goruyor." dedi.
Bulgaristan Basbakani Boyko Borisov da konu ile ilgili yaptigi degerlendirmede henuz son kararin alinmadigini, Avrupa Komisyonu ve Bulgaristan parlamentosunun yaklasimlarini bekleyeceklerini ifade etti.
ABD'nin Iran tehdidine karsi olarak olusturuldugunu savundugu fuze kalkanina Moskova kendi guvenligini tehlikeye soktugu gerekcesi ile karsi cikiyor.
***
KOSOVA'DAN BELGRAD'A PRESOVA RESTI
Bagimsizliginin ikinci yildonumunu kutlayan Ko-sova'dan Sirbistan'a Presova resti geldi.
Kosova Meclis Baskani Yakup Krasnici, Sirplarin yasadigi Kosova'nin kuzeyinin ayrilmasi durumunda Sirbistan sinirlari icinde Arnavutlarin cogunlukta oldugu Presova Vadisi'nin Kosova ile birlesebilecegini soyledi.
Krasnici, yerel bir televizyonda, ulkenin kuzeyinde Kosova yasalari ve hukumetini reddetmeye devam eden Sirplara hitaben yaptigi konusmada, ulkenin kuzey kesimine iliskin belirlenen stratejinin Kosovali Sirplar icin onemli oldugunu belirterek, bu stratejiyle Sirplarin Mitrovica'nin kuzeyinde belediyeye sahip olacaklarina dikkati cekti.
Yakup Krasnici, bunun, bolgede hukuk duzenine islerlik kazandirmak acisindan onemli bir gelisme oldugunu savunurken, ulkedeki Sirplara butunlesme cagrisinda bulundu. Krasnici ote yandan, Kosova'nin kuzey kesiminin ayrilmasi durumunda Sirbistan sinirlari icinde Arnavutlarin cogunlukta oldugu Presova Vadisi'nin Kosova ile birlesebilecegini kaydetti.
***
“SIRBISTAN, KOSOVA’YI TANIMADAN AB’YE GIREMEZ”
Uluslar arasi Hukuk Profesoru Christian Tomuschat Deutsche Welle Radyosuna verdigi demecte Kosova bagimsizlik ilaninin uluslar arasi hukuka uygun oldugunu ve Sirbistan’in Kosova’yi tanimadan Avrupa Birligi’ne giremeyecegini soyledi.
Tomuschat aciklamasinda Kosova ile Sirbistan’in AB’ye ayni anda girmesinin sorun olacagini cunku Kosova’nin cok buyuk ekonomik sorunlarini gormezden gelemeyeceklerini bildirdi.
Uluslararasi Adalet Divani’nin Kosova hakkinda alacagi kararin sorulmasi uzerine Profesor Tomuschat “Divan icinden her hangi bir ipucu alamadigini ancak Divan’in negatif bir yonde bir karar alacagina inanmadigini” belirtti.
Aciklamalarinin sonunda Tomuschat “Tarihin tekeri ters donmez, ileriye bakmaliyiz ve yeni gerceklere gore hareket etmeliyiz. Ileride Kosova ile Sirbistan arasinda cok barisci iliskiler olacak. Gelecekte butun bati Balkanlarda sinirlarin olmadigi bir bolge olacak” dedi.
Profesor Tomuschat ayrica Uluslar arasi Adalet Divani’nin kararini aciklamasindan sonra Kosova’yi cok sayida ulke taniyacak dedi.
***

BULGARISTAN ANAYASA MAHKEMESI TURKIYE'DEN GELEN 18 BIN 358 OYU IPTAL ETTI
Bulgaristan Anayasa Mahkemesi, 7 Temmuz 2009 tarihinde yapilan parlamento seciminde Turkiye'de kullanilan oylardan 18 bin 358' inin iptal edilmesine karar verdi. Anayasa mahkemesi, Turkiye'de oy kullanimi sirasinda usulsuzluk yapildigi gerekcesiyle Duzen, Mesruiyet ve Guvenlik Partisi (RZS) tarafindan acilan davayla ilgili kararini bugun acikladi.
Karara gore Turkiye'de 23 secim merkezinde kullanilan toplam 93 bin oydan usulsuz oldugu tespit edilen 18 bin 358'i gecersiz sayilacak. Bu durumda uyelerinin cogunlugunu Turklerin olusturdugu Hak ve Ozgurlukler Hareketi'nin parlamentoda 38 olan milletvekili sayisi 37'ye dustu. Karar sonucu Bulgaristan'in Dobric kentinden secilen Rusen Mehmed Riza adli milletvekilinin gorevine son verildi.
Anayasa mahkemesinin karariyla ayrica iki milletvekili daha parlamentoya veda edecek. Karara gore Mavi Koalisyon'dan Mariana Darakcieva ve davayi acan RZS'den partinin baskan yardimcisi Atanas Semov'un milletvekilleri sona erecek.
Yeni duzenleme kapsaminda Mavi Koalisyon ve RZS'nin ayrilan milletvekillerinin koltuklarina, yine bu partilerden baska milletvekillerinin gelecegi bildirildi. Mahkeme karari sonucu 240 uyeli parlamentoda HOH bir milletvekili kaybederken, en genis grubu olan iktidardaki GERB (arma) partisinin milletvekili sayisi 116'dan 117'ye yukselecek.
Anayasa mahkemesi soz konusu davayla ilgili kararini daha once, gelecek hafta aciklayacagini bildirmisti.
***
KOSOVA 2020 YILINDAN ONCE AB UYESI OLABILIR
Kosova Disisleri Bakani Skender Hyseni, Uluslar arasi Adalet Divaninin (UAD) beyan etmesinden sonra Kosova bagimsizligi icin yeni tanimalarin beklendigini ifade ederek, ayni zamanda Kosova’nin 2020 yilindan once AB’ne kabul edilebilecegini degerlendirdi.
Avusturya’nin "Standard” gazetesine verdigi bir demecte, Kosova’yi hala tanimayan AB devletlerinden de bu tanimanin gelmesini bekleyip beklemedigi seklinde soruyu yanitlayan Disisleri Bakani Hyseni, AB diger uye ulkelerinden bu devletlere karsi dostane bir baskinin yapilmasini bekledigini belirterek, Yunanistan’in bu yoldan yurumeye basladigini da ileri surdu.
UAD kararindan sonra Kosova statusu konusunda yeni muzakerelerin olacagi seklinde Sirp yetkililerinin aciklamalarini da yorumlarken, Bakan Hyseni, Sirbistan’in kendi ve Kosova’nin zamanini bosa tuketmekte oldugunu soyledi.
“Sirbistan bir yandan AB uyeligine katilmayi isterken, diger yandan Balkanlari istikrarsizliga suruklemeye cabalaniyor” seklinde konusan Hyseni, “Sirbistan Bruksel’de Avrupa yanlisi gosterilmeye calisirken, Balkanlarda bunun tam aksi durumudur” dedi.
Disisleri Bakani Skender Hyseni bu demecinde ayni zamanda Kosova’nin 2020 yilindan once AB uyesi olabilecegini de degerlendirdi.
***
TURKIYE ILE ARNAVUTLUK ARASINDA VIZE KALKTI

Arnavutluk Disisleri Bakanligi, Arnavutluk ile Turkiye arasinda vize muafiyeti anlasmasinin yururluge girdigini acikladi.
Anlasmaya gore Arnavutluk vatandaslari Turkiye'ye, Turk vatandaslari da Arnavutluk'a vize olmadan ve herhangi bir ucret odemeden giris yapabilecekler.
"Turkiye Cumhuriyeti Hukumeti ile Arnavutluk Cumhuriyeti Hukumeti Arasinda Vizenin Karsilikli Olarak , Kaldirilmasina Dair Anlasma" 20 Kasim 2009 tarihinde imzalanmisti.

***

KARACIC 'GIZLI BELGELERE' GUVENIYOR

Eski Yugoslavya icin kurulan savas suclari mahkemesinde yargilanan Bosnali Sirplarin eski lideri Radovan Karacic, savunmasinda kullanmak uzere bazi ulkelerden gizli belgeleri aciklamasini istiyor.
Karacic, Almanya, Fransa, Hirvatistan ve Iran'in gizli belgeleri aciklamalarinin, 1990'li yillarin basinda Bosna'da savas sucu isledigi ve soykirim yaptigi iddialariyla yargilandigi mahkemedeki savunmasina yardim edecegini belirtiyor.
Davasi gelecek ay Hollanda'nin Lahey kentindeki mahkemede baslayacak olan Karacic, gizli belgelerin, Bosnali Muslumanlar icin silah kacakciligi yapilmasi hakkinda bilgi saglayacagini ve bu ulkelerin Bosnali Sirplara karsi tavrini gosterecegini ileri suruyor.
Alman ve Fransiz temsilciler ise, bugun mahkeme yargiclarina, Karacic'in istedigi bazi belgelerin mevcut olmadigini, diger belgeleri ifsa etmenin de ulusal guvenligi tehlikeye atacagini soyledi.
***
'KOSOVA'NIN BOLUNMESINI KABUL EDEMEYIZ'

Kosova'da Ahtisaari planinin uygulanisini takip etmekle gorevli Uluslararasi Sivil Daire'nin (ICO) sozcusu Andy Mc Guffie, uluslararasi toplulugun hicbir sekilde Kosova'nin bolunmesini kabul etmeyecegini soyledi.
Kosova'nin kuzey kesimi ile Sirbistan sinirlari icindeki Presova Vadisi'nde toprak degis tokusu yapilmasi yonunde ortaya atilan oneriye kesinlikle karsi olduklarini belirten Andy Mc Guffie "Biz Kosova'nin mevcut sinirlarinin ve toprak butunlugunun korunmasindan yanayiz" dedi.
Kosova Meclis Baskani Yakup Krasnici'nin, Sirplarin Kosova'nin kuzey kesiminin ayrilmasinda israr etmeleri durumunda, Presova Vadisi'nin Kosova ile birlesebilecegi yonundeki sozunun talihsiz bir aciklama oldugunu kaydeden Mc Guffie, "Boyle bir sey olmayacaktir" diye konustu.
Presova Vadisi'ndeki Arnavutlar da daha once, Kosova'nin kuzey kesiminin ayrilmasi durumunda Kosova ile birleseceklerini bildirmisti.
***
KOSOVA’DAN DOLAYI TADIC ZAGREB’E GITMIYOR

Hirvatistan’in yeni Cumhurbaskani Ivo Josipovic yaptigi aciklamada Sirbistan Cumhurbaskani Boris Tadic'in Persembe gunku goreve baslama torenine katilmayacak olmasindan duydugu uzuntuyu dile getirerek, "Elimi uzattim ve kabul etseydi sevinirdim." dedi.
Tadic, Kosova Cumhurbaskani Fatmir Sejdiu'nun da orada olmasi halinde torene katilmayacagini defalarca belirtmisti.
Associated Press'e verdigi roportajda Josipovic, Hirvatistan'in Sirbistan ve diger Balkan ulkeleriyle iliskilerini guclendirmek icin calisacagini soyledi.
***
YUNANISTAN KOSOVA’YI TANIMAYACAK

Yunanistan’in Belgrat Buyukelcisi Dimostenis Stoidis, Disisleri Bakani Skender Hyseni’nin “Yunanistan Kosova’yi tanimaya dogru gidiyor” aciklamasinda tepki gosterdi ve Yunanistan’in Kosova’yi tanimayacagini bildirdi.
Stoidis Avusturya’nin Standart gazetesine yaptigi aciklamada “Hyseni’nin tam olarak ne dedigi hakkinda ayrintili bilgiye sahip degilim, ancak Yunanistan’in Kosova konusundaki tavri malumdur” dedi.
Stoidis ayrica kisa zaman once Yunanistan basbakani Yorgo Papandreu’nun Belgrat’i ziyaret ettigini ve Sirbistan Cumhurbaskani Tadic’e Kosova konusunda destek verdigini hatirlatti.
Yorgo Papandreu ocak ayinda gerceklestirdigi Belgrat ziyaretinde Yunanistan’in Kosova konusunda cozumun BM catisi altinda bulunmasi gerektigini ve uluslar arasi hukuka uygun olmasi gerektigi fikrini destekledigini belirtmisti.
***
AVRUPA'DA ISLAMOFOBI'YE KARSI DOBRUCA MODELI ORNEK GOSTERILDI

Merkezi Bukres'te bulunan Eurisc Vakfi'nin Avrupa Islamofobi Arastirmalari Merkezi tarafindan duzenlenen toplantida Islam'in teror ve siddetle iliskilendirilmesine tepki gosterildi.
Moderatorlugunu Eurisc Vakfi Baskan yardimcisi Dr. Liviu Muresan'in yaptigi oturumda soz alan Turkiye'nin Bukres Buyukelcisi Ayse Sinirlioglu, Islam'in terorle birlikte anilmasinin yanlisligina dikkat cekti.
Diger butun dinlerde olabilecek bazi yanlislarin o dinlere mal edilmedigi gibi Islam'i kendilerine alet eden bazi kisilerin yanlislarinin da Islam'a mal edilemeyecegini belirten Buyukelci Ayse Sinirlioglu, Turkiye'nin Ispanya ile birlikte yuruttugu Medeniyetler Ittifaki projesi ile bu yanlis anlamalari gidermek icin yogun bir calisma yuruttugune dikkat cekti.
Romanya'daki soydaslarin farkli toplumlarla cok guzel bir ortam kurdugunu, bunun Islam'daki hosgoruye en guzel ornek oldugunu soyleyen buyukelci Sinirlioglu, Romanya'nin orta bolgelerindeki bir kilise temsilcisinin gecen yil kendisine ifade ettigi "Gecmiste Osmanli bize cok iyi davrandi. Dinimizi yasamamizda bize her turlu imkani sagladi." sozunu hatirlatti. Buyukelci, bu olayin da Islamofobi'nin Romanya'da olmayacaginin en guzel ornegi oldugunu belirtti.
Romanya'da Islamofobik tutumlarin bulunmamasinda Muslumanlarin Dobruca bolgesinde diger toplumlarla yuzyillardir hosgoru icerisinde yasamasinin buyuk etkisi oldugunu soyleyen Romanya Muftusu Murat Yusuf, "Simdi Avrupa'ya bu modelimizi ornek gosteriyoruz." dedi.
"Romanya'da yaklasIk 8 asirdir yasayan soydaslarimiz diger toplumlarla cok iyi iliskiler kurmustur. Bunda da Dobruca Modeli'nin buyuk etkisi var. Bu ayni zamanda Avrupa'da tek model." diyen Muftu Yusuf, gecmiste bolgede Muslumanlar cogunluktayken hakim olan hosgoru ortaminin bugun de degismedigine dikkat cekti. Dobruca Muftusu, soyle devam etti: "1860'li yillarda bolgedeki Muslumanlar cogunlukta iken o donemin Hiristiyan ahalisine kilise icin Turk belediye baskani yardim yapiyor. Bugun de Kostence'deki bircok Hiristiyan belediye baskani cami ve minareye katkilarda bulunuyorlar. Romanya'da Islamofobi yok. Bu nedenle de bu modelimizi ornek gosteriyoruz." diyor.
Islam'in terorizmle iliskilendirilmesini de elestiren Yusuf, "Bu dogru degil. Bu anlayislari degistirmek icin bizim 'Avrupa Muftuler Federasyonu' kurma teklifimiz var. Ilk defa bu toplantida gundeme getirdim. Boylece Islam'i en dogru kaynaklariyla topluma aktarmak ve yanlis bilgilerin onune gecmek mumkun olabilir." Aciklamasini yapti.
Toplantiya soydas dernekleri temsilcilerinin yaninda, cok sayida akademisyen ve diger dinlere mensup temsilciler katildi.
***
YUNANISTAN GOC POLITIKASI
Milli Egitim, Yasam Boyu Ogrenim ve Din Isleri Bakani Anna Diamandopulu, Yunanistan Ekonomik ve Sosyal Konseyi ile Avrupa Ekonomik ve Sosyal Komitesi tarafindan duzenlenen “Avrupa Goc Politikasi: Mevcut Sorunlar ve Akdeniz Ulkeleri-AB Devletleri- Uzerindeki Etkisi” konulu uluslararasi konferansa katildi.

9-10 Subat 2010 tarihinde Atina Royal Olimpik Otel’de gerceklestirilen konferansta Diamandopulu, ilk ve ikinci kusak gocmen nufusun yogun oldugu okullarda cocuklara ebeveynlerinin ana dilini ogretmek amaci ile pilot bir program hazirladiklarini acikladi. Atina’da ekonomik ve sosyal politika ile goc konulu bir konferansa katilan Diamandopulu, amacin gelecek ogrenim doneminden itibaren bu okullarin egitim programina dil derslerinin dâhil edilmesi oldugunu ifade etti.
Yunanistan ve diger Avrupa ulkelerinden hukumet gorevlileri, sendikacilar ve akademisyenlerin katildigi toplantida Yunanistan’in gocmen nufusunun toplumla butunlesmesi konusu tartisildi. Ulkede uzun yillar yasal olarak ikamet eden soydas ve ucuncu ulke vatandaslarinin ulkenin politik yapisina kazandirilmasi konulu yasa tasarisinin Meclis’te gorusuldugu donemde gerceklestirilen konferansta Yunanistan’da gocmen nufusa ait cocuklara genis haklar kazandirilmasi konusu tartisilarak bu amac ile cesitli onerilerde bulunuldu. Bu cercevede getirilen onerilerden biri de yetiskin gocmenlere yonelik Yunanca dil derslerinin verilmesi oldu. Calisma ve Sosyal Guvenlik Bakani Yannis Loverdos ise emek piyasasinda yer alan 100.000 ila 150.000 arasindaki yasadisi gocmenin kayit altina alinmasinin temel hedefleri oldugunu belirtti.
***
BAGIMSIZ KOSOVA 2 YASINDA
Kosova'da bagimsizlik bayrami coskuyla kutlaniyor. Mecliste duzenlenen torende konusan Cumhurbaskani Fatmir Seydiu, bagimsizligin ucuncu yilindaki hedeflerinin "Avrupa Birligi ve NATO uyeligi" oldugunu soyledi.
Basbakan Hasim Taci de Kosova'nin bagimsizliginin geri donusu olmayan bir gercek oldugunu belirterek, Kosova vatandaslarinin bagimsizliktan dolayi buyuk gurur duydugunu kaydetti.
Cumhurbaskani Seydiu ile Basbakan Taci'ye Kosova'nin bagimsizligini taniyan ulkelerin yonetimlerinden kutlama ve destek mesajlari geliyor.
Meclisteki torenin ardindan Cumhurbaskani Seydiu, ulkenin ilk devlet baskani Dr. Ibrahim Rugova'nin anit mezarini ziyaret etti.
Kutlamalar dolayisiyla baskent Pristine'deki ana cadde ve sokaklar Kosova'nin bagimsizligini taniyan ulkelerin bayraklariyla donatildi. Pristine ve Prizren'de Turk bayraklarinin coklugu dikkat cekiyor. Turkiye, Kosova'nin bagimsizligini ilk taniyan ulkeler arasinda yer aliyor.
Bagimsizligin ikinci yili kutlamalari cercevesinde Kosova ve Arnavutluk milli futbol takimlari dostluk maci yapacaklar.
Kosova, 17 Subat 2008 tarihinde Sirbistan'dan bagimsizligini ilan etmisti.
***
BULGAR BASSAVCI: "MAFYAYI COKERTIYORUZ"

Bulgaristan Cumhuriyet Bassavcisi Boris Velcev, "Kabadayilar" ve "Ahtapot" kod adlariyla duzenlenen son polis operasyonlarinin orgutlu suclarla mucadelede Bulgaristan icin son derece onemli adimlar oldugunu belirterek "Liderlerini tek tek gozaltina alarak mafyayi cokertiyoruz" dedi.
Bulgaristan'da calisan yabanci gazetecilerle bir araya gelen Velcev, baslica suc orgutlulerine karsi savcilik gozetiminde duzenlenen son operasyonlarin sonuclarini degerlendirdi.
Velcev, "Mafya liderlerini gozaltina almakla kalmadik, orgulerini de cokerttik. Bulgaristan'da uyusturucu kacakciligi, harac, fuhus ya da yolsuzluk olaylarinin bir anda yok olacaklarini soylemiyorum. Ancak en azindan, yaklasIk 20 yildir ulkenin en ust duzeydeki makamlarina kadar ulasan ve adeta dokunulmazlik sahibi olduklarini zanneden bu liderlerle bunlarin yerine gecmeye hazirlananlar karsilarinda bir devlet oldugunu anlayacaklar" dedi.
Ulke genelinde 300'e yakin mafya liderinin kimliklerinin tespit edildigini kaydeden Velcev, "Bunlarin isledikleri suclari kanitlamak icin biraz daha zamana ihtiyacimiz var. Yil sonuna kadar bunlarin buyuk bir bolumunu mahkeme onune cikarmaya kararliyiz" dedi.
Suc orgutlerine karsi duzenlenen son operasyonlarda Savcilik, Icisleri Bakanligi ve Ulusal Guvenlik Ajansinin (DANS) ortak calistigini belirten Velcev, "Bu uc birim arasinda verimli bir isbirligi sagladik" diye konustu.
Velcev, Bulgaristan'da mafyayla mucadelenin daha verimli hale getirilmesi amaciyla orgutlu suclarla mucadele alaninda uzmanlasmis savcilik ve mahkemeler kurmak istediklerini soyledi. Ilgili mevzuatin "tanik koruma programi" ile gelistirilmesi gerektigini ifade eden Velcev, mafyaya karsi taniklik yapmakta cekimser davranan vatandaslarin son operasyonlardan sonra, "Bulgaristan'da kimsenin ozel bir dokunulmazliga sahip olmadigini" gordugunu belirtti.
Bassavci Velcev, Bulgaristan'da 12 Subatta duzenlenen "Ahtapot" operasyonunda gozaltina alinan ve ulkenin en buyuk mafya liderlerinden biri olarak gosterilen eski DANS ajani Aleksey Petrov'a karsi taniklik yapmaya hazir kisilerin sayisinin 10'a ciktigini acikladi.
Nufusu 7,45 milyon olan ulkede yaklasIk 400 bin sorusturma ve cesitli suclarla ilgili yaklasIk 400 bin on arastirmanin yapildigini ifade eden Velcev, ayrica cesitli nedenlerden dolayi durdurulmus bulunan 600 bin davanin da yeniden acilmasi yonunde calisildigini bildirdi.
***
BULGARISTAN DISISLERI BAKANI MLADENOV: ULKEMIZ BALKANLAR’DA LIDER OLMAYA CALISACAK

Bulgaristan Disisleri Bakani Nikolay Mladenov, "Balkanlarda onemli bir konuma sahip olan ulkemiz lider olmaya calisacak" dedi.
Rmuyana Jeleva'nin istifasi uzerine Savunma Bakanligindan Disisleri Bakanligi gorevine getirilen Mladenov, duzenledigi ilk basin toplantisinda ekibini tanitti ve calisma onceliklerini anlatti.

Bakan yardimciliklari kadrosunda degisIklik yapmayan Mladenov, Jeleva doneminde sozcu olan Dragovest Goranov'un gorevine son vererek, yerine eski bakanlik gorevlisi ve gazeteci Vesela Cerneva'yi getirdi.
Bir ulkenin ic siyaseti basarili olmadan dis siyasetinin basarili olamayacagini ifade eden Mladenov, surdurecegi dis siyasi cizgisinde is cevrelerine azami onem verecegini, ulkenin Schengen kapsaminda yer almasi konusunun buyuk onem tasiyacagin soyledi.

Bulgaristan'in 2007'den bu yana AB uyesi olduguna isaret eden Mladenov, ulkenin halen bir aday ulke olarak davranmaktan vazgecmesi gerektigini ifade etti. Mladenov, Bati Balkanlardaki ulkelerin Avrupa perspektifinin de onemli bir oncelik olacagini vurguladi.
Bulgaristan'in guneydogu Avrupa bolgesinde "cok daha gorulur ve hissedilir bir temsili olmasi gerektigini" soyleyen Mladenov, "Balkanlarda onemli bir konuma sahip olan ulkemiz lider olmaya calisacak" diye konustu.
Mladenov, Bulgaristan'in Washington, Paris, Uskup ve Ankara'da bos olan buyukelcilik gorevlerine bir an once aday gosterilmesinin sart oldugunu da ifade etti.

Disisleri Bakani Mladenov, "Soguk savas donemi uzun zaman once bitti. Eski rejimler politikasini halktan saklardi. Biz halka acik bir politika izleyecegiz" dedi.

Komsu Romanya ve Yunanistan'in da AB uyesi olmasinin buyuk onem tasidigini soyleyen Mladenov, Yunanistan hukumeti ile Bulgaristan hukumetinin ortak toplanti duzenlemelerini planladigini da belirtti.

***

CIN VE RUSYA’NIN TANIMASI DURUMUNDA SIRBISTAN KOSOVA’YI KAYBEDEBILIR

Rusya ve Cin Cumhuriyetinin Kosova bagimsizligini tanimasi durumunda, Sirbistan’in nihai olarak bu bolgeyi kaybettigi anlamina gelebilir. Washington’da Brookings Enstitusu uzmani Igor Danchenko boyle bir degerlendirmede bulundu.
Hur Avrupa Radyosuna verdigi bir demecte, Danchenko, etkisi olan bu iki devlet tarafindan Kosova’nin olasi taninmasinin Sirbistan’in diplomatik planda da Kosova’yi kaybettigi anlamina gelecegini belirtti.
Sirbistan’in NATO uyeligine kabul edilmesi durumunda, resmi Moskova Kosova bagimsizliginin taninmasiyla ilgili tutumunu yeniden gorusebilir mi seklinde soruyu yanitlayan Igor Danchenko, Rusya’nin NATO Ittifakinin genislemesine karsi oldugunu ve Avrupa guvenligi icin yeni bir platformu onerdigini soyledi.
Danchenko, “Rusya, NATO uyeligi yerine, Sirbistan’in Avrupa guvenligi icin yeni bir sistem konusunda bu oneriyi destekleyecegini umit etmektedir” dedi.
***
AB'DEN ARNAVUTLUK'A SIYASI CIKMAZ UYARISI
Avrupa Birligi Arnavutluk'taki partilere aralarindaki anlasmazligi cozmeleri cagrisinda bulundu. AB, birlige uye olmak istiyorsa, Arnavutluk'taki siyasi partilerin ulkede yasanan cikmaza son vermesi gerektigini belirtti.
Tiran'a Avrupali bir heyetin yapacagi ziyaret oncesi yapilan aciklamada, ulkenin parlamentosunu kilitleyen siyasi cikmazin muhtemel bir AB uyeligini tehdit ettigi ifade edildi.
Arnavutluk'taki siyasi parti temsilcileri ile bir araya gelen AB ulkeleri heyeti, Arnavutluk parlamentosunun calismasini engelleyen krizi cozmek icin calismalar yapiyor.
"Arnavutluk'un AB perspektifi tehdit altinda" aciklamasini yapan Ispanyol Buyukelcisi Manuel Montobbio de Balanzo, taraflari uyardi.

Ulkenin sosyalist parti liderligindeki muhalefeti Haziran ayindaki secimlerden bu yana meclisi boykot ediyor. Sosyalist parti uyeleri ve destekcileri secimlerde hile yapildigini iddia ediyor, oylarin yeniden sayilmasini ve bir meclis sorusturmasi acilmasini talep ediyor.
Basbakan Sali Berisa ise bu talepleri reddediyor. Meclisteki boykot nedeniyle yeni yasalar cikarilmasi ve AB ile entegrasyon icin gereken reformlarin yapilmasi mumkun olmuyor.
***
HIRVATISTAN'DA iŞSİZLİK ARTIYOR
Hirvatistan'da gunde 580 kisi isini kaybettigi, toplam issiz sayisinin 300 bini gectigi bildirildi.
Hirvatistan basininda yer alan haberlerde, gecen yilin Aralik ayina kiyasla issiz sayisinin 17 bin kisi arttigina dikkat cekilerek, Ocak ayinda issiz sayisinin 300 bini gectigi kaydedildi.
Istatistiklere dayali olarak yapilan bir hesaplamaya gore, Hirvatistan'da gun icinde 580 kisinin isini kaybettigi belirtildi. Haberlerde, Is Bulma Kurumu'nun issizlik konusunda resmi rakamlarin aciklanmasi icin Hukumetten talimat bekledigi one suruldu.
Ote yandan, Avrupa Birligi'ne uyelik muzakerelerini 2010'un sonunda tamamlamasi beklenen Hirvatistan'in nufusu 4 milyon 500 bin.


17 Şubat 2010 Çarşamba


KORO ÇALIŞMALARIMIZ DEVAM ETMEKTEDİR. İLGİLENEN DOSTLAR İSTEDİKLERİ ZAMAN PAZARTESİ GÜNLERİÇALIŞMALARA KATILABİLİRLER.


KAHVALTILARA OLAN İLGİDEN MEMNUNUZ

15 Şubat 2010 Pazartesi



13 ŞUBAT 2010 tarihinde Gencallar Mağazası Halkla ilişkiler Müdiresi Fatoş AYDOĞDU hanımefendinin ikramı olan kahvaltımıza; Sultangazi Belediye Başkanı adına katılan başkan yardımcısı Nurgün GÜNGÖREN beyefendiye,Gaziosmanpaşa MHP yönetim kurulu üyesi ve Kadın kolları başkanı Yasemin YILDIRIM hanımefendiye,Gazosmanpaşa Belediye Başkan adayı Selahattin ÖNDER beyefendiye,Demokrat Parti Gaziosmanpaşa ilçe yönetim kurulu üyesi Mehmet YALÇIN beyefendiye,Türkiye İşçi partisi Gaziosmanpaşa İlçe yön.kurulu üyesi Nazım ATALAY beyefendiye,Türkiye Değişim Hareketi Gaziosmanpaşa ilçe başkanı Yüksel KAYA beyefendiye ve tüm yönetim kurulu üyelerine,Türkiye Değişim Hareketi Bayrampaşa ilçe başkanı İsmail TURAKOĞLU beyefendiye ve tüm yönetim kurulu üyelerine; Gencallar Mağazası Gaziosmanpaşa müdürü Timuçin ÖLÇER beyefendiye teşekkürederiz.
RUMELİ PLATFORMU YÖNETİMİ


KONFERANSIMIZA KATILAN DOSTLARA TEŞEKKÜR EDERİZ.

9 Şubat 2010 Salı


Şubat ayının konferansımıza iştirak eden tüm katılımcılara teşekkürederiz.

Gaziosmanpaşa ilköğretim okulu müdürü sayın Metin DİNÇER beyin sunduğu konferanstan bazı notlar;
Öğrencilerden başarı beklememiz için okul-aile-öğrenci üçleminde varsa sorunları tespit edip,okul,aile,sivil toplum kuruluşları ve yönetimler aracılığıyla çözülür. Bu Türk milletinin mayasının sağlamlığını gösterir.

Öğrenciler birbirine yardımcı olmalılar.
Başarılı olsakta kendimizi eksikmişiz gibi çalışmalıyız. Bu bize başarıda devamlılık sağlar.
Çocuklarımıza ders çalışma alışkanlıkları engeç 4 ve 5. sınıfta verilmeli.
Okul-aile-öğrenci üçleminde Sorumluluklar iyi tesğit edilmeli çünkü insanların kişiliklerine göre değişir.
Öğrenciler derslerinde tüm teknik donanımları kullanmalı.
Öğrenciler birbirlerine soru sormalılar.
Sorunları diyalogla halletmeli.
Eğer dershanelere gidiyorlarsa bol bol etüd alsınlar.öğretmenleriyle birebir test çözmeli.
Dershaneye gitmeye gücü yetmeyen veya etüd almayan evde test kitaplarından çalışmalısınız.
Öğrenciler günde iki saatten fazla ders çalışmamalı.


PAZARİÇİ KÖPRÜLÜ SPOR KULÜBÜ MAÇINA DAVETLİYİZ

6 Şubat 2010 Cumartesi

PAZARİÇİKÖPRÜLÜ SPOR'UN 06 ŞUBAT 2010 SAAT 14:15 TE YILDIZTABYA STADINDA LEVENTSPOR'LA YAPACAĞI KARŞILAŞMAYA BAŞKAN ALİ ŞEN TARAFINDAN DAVETLİYİZ. TÜM HEMŞERİLERİMİZİ BEKLİYORUZ.

RUMELİ PLATFORMU YÖNETİMİ


KORO HER PAZARTESİ 16:00-18:00 ARASI ÇALIŞMAKTA

Rumeli Platformu Türk Halk Müziği korosu çalışmalarına başlamıştır.Katılmak isteyenler Her pazartesi saat 16:00-18:00 arası platform merkezindeki çalışmalara iştirak edebilirler.

Koro Şefi Ozan Hasan ÖZTÜRK


ŞUBAT 2010 ÇALIŞMA PROGRAMI

2 Şubat 2010 Salı

01 ŞUBAT 2010 PAZARTESİ SAAT 19:00 DA (P.M.) İSTİŞARE TOPLANTISI.
08 ŞUBAT 2010 PAZARTESİ SAAT 19:00 DA (P.M.) KONFERANS.
KONU: 2.DÖNEM OKULLARIN AÇILMASI İLE BEKLENTİLER VE BAŞARININ ARTTIRILMASI İÇİN GEREKLİ TEDBİRLER.
KONUŞMACI :GAZİOSMANPAŞA İLKÖĞRETİM OKULU MÜDÜRÜ
METİN DİNÇER
13 ŞUBAT 2010 CUMARTESİ SAAT 09:00 DA (P.M.)KAHVALTI.
15 ŞUBAT 2010 PAZARTESİ (P.M.) İSTİŞARE TOPLANTISI.
22 ŞUBAT 2010 PAZARTESİ (P.M.) İSTİŞARE TOPLANTISI.
28 ŞUBAT 2010 PAZAR SAAT 10:00 DA(P.M.) KAHVALTI.


KORO 4 ŞUBAT TA ÇALIŞMALARA BAŞLIYOR.

01 Şubat 2010 tarihinde yapılan istişare toplantısında kurulan Türk Halk Müziği korosu 04 Şubat 2010 perşembe saat 18:50'de platform merkezinde çalışmalara başlayacaktır.
Katılımcılarda yaş sınırı aranmamaktadır.
Katılım ücretsizdir.



RUMELİ PLATFORMU YÖNETİMİ




arşivler

Mayıs 2009 Haziran 2009 Temmuz 2009 Ekim 2009 Kasım 2009 Aralık 2009 Ocak 2010 Şubat 2010 Mart 2010 Nisan 2010


adres

Rumeli Platformu

Cumhuriyet Meydanı
Meriç İş Hanı
Kat: 3 D.55
Gaziosmanpaşa / İstanbul

 

SMS duyuru

SMS duyuru sistemimize kaydolmak için lütfen cep telefonu numaranızı girin.

Adınız ve soyadınız:

Cep telefonunuz:


Tek Rumeli TV
BAYKAL AKÜ

AXA SİGORTA

BÖCEK REKLAMCILIK

İNEGÖL KÖFTE

MEHMET YALÇIN

SEDA MATBAA

RESSAM MÜMİN ÇİÇEK

MARMARA MEDYA GRUP

ZEYTİNLİ BAHÇE

KOSOVA KUYUMCUSU

DETAY BÜRO MOBİLYALARI

EKOL PASTANELERİ

KLAS OTO

MARMARA MÜHENDİSLİK

UZMAN MAKİNE

MEHMET YILDIRIM RUMELİ HALK TÜRKÜLERİ

ERKEK KUAFÖRÜ İSMAİL ERCAN

© 2009, Rumeli Platformu
GOPBİLİŞİM & KARPUZWORKS ORTAK ÇALIŞIMIDIR