rumeli platformu

Bulgaristan Türkiye'de kullanılan 18 bin oyu iptal etti

7 Nisan 2010 Çarşamba



A.A.
Bulgaristan Anayasa Mahkemesi, 7 Temmuz 2009 tarihinde yapılan parlamento seçiminde Türkiye'de kullanılan oylardan 18 bin 358'inin iptal edilmesine karar verdi. Bu karar sonucunda bir Türk'ün milletvekilliği düşürüldü.
Anayasa Mahkemesi, Türkiye'de oy kullanımı sırasında usulsüzlük yapıldığı gerekçesiyle Düzen, Meşruiyet ve Güvenlik Partisi (RZS) tarafından açılan davayla ilgili kararını dün açıkladı.
Karara göre Türkiye'de 23 seçim merkezinde kullanılan toplam 93 bin oydan usulsüz olduğu tespit edilen 18 bin 358'i geçersiz sayılacak. Bu durumda Üyelerinin çoğunluğunu Türklerin oluşturduğu Hak ve Özgürlükler Hareketi'nin parlamentoda 38 olan milletvekili sayısı 37'ye düştü. Karar sonucu Bulgaristan'ın Dobriç kentinden seçilen Ruşen Mehmed Riza adlı milletvekilinin görevine son verildi.
Anayasa mahkemesinin kararıyla ayrıca iki milletvekili daha parlamentoya veda edecek. Karara göre Mavi Koalisyon'dan Mariana Darakçieva ve davayı açan RZS'den partinin başkan yardımcısı Atanas Semov'un milletvekilleri sona erecek. Yeni düzenleme kapsamında Mavi Koalisyon ve RZS'nin ayrılan milletvekillerinin koltuklarına, yine bu partilerden başka milletvekillerinin geleceği bildirildi.
Mahkeme kararı sonucu 240 üyeli parlamentoda HÖH bir milletvekili kaybederken, en geniş grubu olan iktidardaki GERB (arma) partisinin milletvekili sayısı 116'dan 117'ye yükseldi.




arşivler

Mayıs 2009 Haziran 2009 Temmuz 2009 Ekim 2009 Kasım 2009 Aralık 2009 Ocak 2010 Şubat 2010 Mart 2010 Nisan 2010


adres

Rumeli Platformu

Cumhuriyet Meydanı
Meriç İş Hanı
Kat: 3 D.55
Gaziosmanpaşa / İstanbul

 

SMS duyuru

SMS duyuru sistemimize kaydolmak için lütfen cep telefonu numaranızı girin.

Adınız ve soyadınız:

Cep telefonunuz:


Tek Rumeli TV
BAYKAL AKÜ

AXA SİGORTA

BÖCEK REKLAMCILIK

İNEGÖL KÖFTE

MEHMET YALÇIN

SEDA MATBAA

RESSAM MÜMİN ÇİÇEK

MARMARA MEDYA GRUP

ZEYTİNLİ BAHÇE

KOSOVA KUYUMCUSU

DETAY BÜRO MOBİLYALARI

EKOL PASTANELERİ

KLAS OTO

MARMARA MÜHENDİSLİK

UZMAN MAKİNE

MEHMET YILDIRIM RUMELİ HALK TÜRKÜLERİ

ERKEK KUAFÖRÜ İSMAİL ERCAN

© 2009, Rumeli Platformu
GOPBİLİŞİM & KARPUZWORKS ORTAK ÇALIŞIMIDIR